Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Mládež môže získať dotáciu pre tvoj nápad

Dátum: 01.02.2022
Počet videní: 1231
Mládež môže získať dotáciu pre tvoj nápad

Nápad by mal byť zameraný na plnohodnotné využitie voľného času.

Mládež sa môže uchádzať o peniaze na svoj projekt. Grantový program mesta Handlová „Hoď to tam“ ponúka mladým ľuďom možnosť získať dotáciu tisíc eur.

Žiadateľom môžu byť žiacke školské rady, neformálne skupiny detí a mládeže, Detský a mládežnícky parlament mesta Handlová alebo občianske združenia, neziskové organizácie, nadácie a spolky pôsobiace na území mesta.

Projekty môžu byť z oblasti kultúry, športu, kvality života a ekológie alebo zvýšenia kvality trávenia voľného času.

Dotáciu je možné poskytnúť na nájom priestorov, techniky a materiálu, na náklady spojené s realizáciou projektu, na honoráre výkonných umelcov, účinkujúcich, rozhodcov alebo na úhradu cestovných nákladov. Dotáciu je možné poskytnúť aj na prevádzkové náklady, odvoz a likvidáciu odpadu alebo kancelárske potreby.

Cieľom programu je podporiť aktivity mladých ľudí, zapojiť mladých ľudí do diania v meste a zvýšiť kvalitu života mladých ľudí v meste. „Chceme vytvoriť podmienky na podporu a realizáciu aktivít mladých ľudí, podporu socializácie mládeže a opätovný návrat k spoločenskému životu,“ povedala metodička zo handlovského školského úradu, Andrea Bacúšan Nevolná.

Nápady je možné podávať od 1. februára do 15. marca. Od 15. apríla bude možné za jednotlivé projekty hlasovať, vyhodnotenie sa uskutoční 30. apríla a víťazné nápady bude môcť mládež realizovať od 15. mája do 30. októbra 2022.

Všetky informácie a formulár pre prihlasovanie projektov sú zverejnené na samostatnej webstránke hodtotam.hlasobcanov.sk.

hod_to_tam_poster_2022_1

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.