Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

V meste pribudnú bezpečnostné kamery

VIDEO
Dátum: 06.10.2021
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 2476
V meste pribudnú bezpečnostné kamery

Na kamerový systém mestskej polície je momentálne napojených 23 kamier.

Najstaršie majú 13 rokov. Mesto Handlová v tomto roku vyčlenilo na rekonštrukciu a obnovu kamerového systému 15 tis. eur. „Vzhľadom k tomu, že pribudli lokality, kde budú namontované nové prvky, je vhodné, aby tieto miesta boli strážené,“ povedal náčelník Mestskej polície Handlová, Marcel Jánošík.

Vo verejnom obstarávaní zvíťazila firma SPIN Prievidza. Dve otočné kamery vymenia na križovatke ulíc Partizánska a 1. mája. Ostatné pôjdu na nové stanovištia. Otočná kamera bude umiestnená v HANDparku, otočná kamera bude na križovatke ulíc Jána Vallu, Ligetská a dve kamery budú na uliciach Morovnianska cesta a Okružná. „Máme vytipované ďalšie lokality, ktoré by sme chceli pokryť. Máme požiadavky na miesta, kde by ich bolo vhodné umiestniť,“ povedal náčelník mestskej polície. Prioritou je podľa neho monitorovanie vstupu a výstupu vozidiel z mesta, aby v prípade páchania trestnej činnosti vedeli dohľadať, či konkrétne vozidlá prešli mestom Handlová.

Kamerový systém je obsluhovaný 24 hodín denne. V stálej službe sa striedajú príslušníci mestskej polície a štyria operátori chránenej dielne. Pokiaľ operátor zistí, že niekde dochádza k protiprávnemu konaniu alebo protiprávnej činnosti, kontaktuje hliadku a tá vykoná výjazd. Vďaka kamerovému systému sa príslušníkom mestskej polície podarilo odhaliť desiatky priestupkov, ale aj zaznamenať dopravné nehody, poslať hasičov na miesto požiaru a rýchlu zdravotnú pomoc na záchranu človeka.

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.