Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Handlovský pavúčik preveril lezcov

Dátum: 11.07.2021
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 1073
Handlovský pavúčik preveril lezcov

Účasť vo finále hlavných pretekov vybojovali aj Handlovčania.

Horolezecký klub Prometeus po ročnej prestávke spôsobenej pandémiou usporiadal preteky detí v športovom lezení Handlovský Pavúčik.

Lezecká stena v areáli na Hutire už od rána vítala pretekárov z celého Slovenska. Početné štartovné pole a silná konkurencia bola predzvesťou kvalitných pretekov. Už kvalifikácia overila schopnosti mladých lezcov. O postup do 6-členného finále jednotlivých kategórií a body do Slovenského pohára sa preto urputne bojovalo. Počasie prialo a ani dažďová prehánka spojená s krupobitím nepokazila výbornú úroveň a atmosféru z pretekov.

Mimo hlavných pretekov Slovenského pohára detí v lezení na obtiažnosť, prebiehal aj pretek detí na rýchlosť tzv. „Blesk spod Griča“. Tu si mohli svoje lezecké schopnosti vyskúšať aj lezci začiatočníci. Časy víťazov Timoteja Ondrejku 10:71 sekundy a Laury Balážovej 11:02 sekundy.

Po výborných výkonoch v kvalifikácií si účasť vo finále hlavných pretekov vybojovali aj Handlovčania.

Z prvého miesta v kvalifikácii postúpili Adam Kornúth, Samuel Kamenický, Peter Tončko a Ivetka Mamojková. Z piateho miesta Petra Kuricová. Finálovú účasť premenili na pódiové umiestnenie len tretí Adam Kornúth a Peter Tončko druhé miesto. Menej sa darilo Samovi Kamenickému a Ivetke Mamojkovej, obaja skončili na štvrtej priečke. Petra Kuricová skončila piata.

Finále dalo bodku za podujatím. Ohlasy pretekárov, trénerov, rodičov na úroveň, organizáciu, prostredie a celkový dojem z pretekov boli veľmi pozitívne. Mnohí avizovali svoju účasť aj o rok.

Preto aj touto cestou chce usporiadateľ h.k. Prometeus Handlová v spolupráci s CVČ poďakovať všetkým za podporu, pomoc a spoluprácu pri zabezpečení tejto akcie. Ďakujeme: CVČ Handlová, mestu Handlová, RIALTO s.r.o., Exteriérový bar MAURI, Nestlé s.r.o., Funny shop Pyžamkovo, Stana papierníctvo.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.