Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Dobrovoľníctvo handlovských Fénixákov získalo značku kvality

GALÉRIA
Dátum: 07.06.2021
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 1057
Dobrovoľníctvo handlovských Fénixákov získalo značku kvality

Dobovoľnícku činnosť každej dobovoľníčky a dobrovoľníka si vážime!

Značku kvality “S dobrovoľníkmi a dobrovoľníčkami to vieme!” prišla dnes handlovským Fénixákom odovzdať riaditeľka ústredia Detskej organizácie Fénix, Eva Pintérová a koordinátorka dobrovoľníkov, Terézia Nikodemová.

Fénixáci z Handlovej cenu prebrali vo veľkom. Pozvaní boli dobrovoľníci všetkých vekových kategórii: deti, mladí ľudia, rodičia ale aj Fénixáci-seniori. Podporiť ich prišlo aj zastúpenie z mesta Handlová, v mene primátorky mesta, ktoré im darčekovými predmetmi pripomenulo, že mesto Handlová oslavuje výročie naraz s Fénixom - Fénix tridsiatku a Handlová 645-ku.

Okrem prezentácie a občerstvenia si Fénixáčky pripravili krátky umelecký program a po formálnej časti programu sa v čitárni na Základnej škole Morovnianska cesta v Handlovej, rozoznela vrava. Voľný čas sa naplno využil debatami o projektoch, aktivitách, spomínaním na spoločne strávené chvíle, ale aj plánovaním. Podľa Majky Maňákovej, ml: „Sme radi, že sme značku kvality dostali práve k nášmu 30. výročiu a teší nás, že sme si ju mohli prevziať po dlhej dobe naživo. Ďakujeme všetkým, ktorí robia handlovský Fénix Fénixom, bez Vás by sme to nezvládli”, uviedla dlhoročná Fénixáčka, ktorá celé slávnostné odovzdávanie značky kvality odmoderovala.

Poďakovanie zo strany celoslovenského Fénixu, z úst jej riaditeľky ústredia, smerovalo vedeniu našej handlovskej školy, ktoré aktivity DO Fénix Handlová podporuje a vytvára im podmienky na ich činnosť.

Značku kvality vytvorilo Centrum Dobrovoľníctva v spolupráci s Platformou dobrovoľníckych centier a organizácií. Sú to prvé slovenské štandardy kvality manažmentu, vďaka ktorým bude samozrejmé, ktoré dobrovoľnícke organizácie robia svoju prácu kvalitne.  Celoslovenský Fénix dostal značku kvality na začiatku roka a zatiaľ ju na základe mnohých kritérii udelil štyrom základným organizáciám. Handlová je medzi nimi zo všetkých 46 organizácií na Slovensku.

Navštívte tiež stránku slovenskej detskej organizácie Fénix, ktorá združuje viac ako 7000 detí a mladých ľudí na Slovensku: https://www.do-fenix.sk/ 

Autori: MM, ml.  a JP, FOTO: JP

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.