Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

AKTUALIZÁCIA: Ako fungujú školy v meste ?

Dátum: 02.03.2021
Počet videní: 1890
AKTUALIZÁCIA: Ako fungujú školy v meste ?

Usmernenia Ministerstva školstva, vedy a výskumu SR, budú platiť až od pondelka 8.3.2021.

V zmysle posledných usmernení Ministerstva školstva, vedy a výskumu SR, budú obmedzenia pre dochádzku detí do škôl, podľa toho či rodičia pracujú z domu alebo mimo domova, platiť až od pondelka 8. 3. 2021. 
 
Ako budú fungovať ZÁKLADNÉ ŠKOLY ?
 
Do piatku  5. 3. 2021 sa pokračuje v doterajšej forme vzdelávania a od 8. 3. 2021 bude do školy môcť nastúpiť len dieťa rodičov, ktorí obaja musia pracovať mimo domu. Rodina sa preukáže čestným vyhlásením. Prípadné ďalšie informácie budú poskytnuté do konca týždňa cez informčné kanály jednotlivých škôl. 
 
Ako bude fungovať MATERSKÁ ŠKOLA?
 
Od stredy 3. 3.2021 bude materská škola a jej elokované pracoviská otvorené len pre deti rodičov, ktorí obaja musia pracovať mimo domu, teda prezenčne a to z dôvodu že sa výrazne zhoršila chorobnosť pedagógov.
 
Od 8.3.2021 budú v prevádzke elokované prevádzky škôlky tiež obmedzene a detaily bude materská škola komunikovať prostredníctvom svojich info kanálov. 
 
ZUŠ
 
Základná umelecká škola bude aj naďalej v prevádzke rovnako, ako doteraz. Prezenčné štúdium je určené pre žiakov 1. stupňa individuálnych odborov okrem spevu a dychových nástrojov. 
 
AKTUALIZÁCIA: Organizácia vyučovania od 8. marca
 
Od pondelka 8. marca sa zmení organizácia výučby v handlovských základných školách a v materskej škole. Primátorka mesta, Silvia Grúberová, po dohode s riaditeľkami škôl rozhodla, že:
  • školské vyučovanie v základných školách na prvom stupni bude od pondelka umožnené prednostne pre deti zamestnancov, ktorí musia chodiť do práce a pre žiakov, ktorí nemajú prístup na internet.
  • Primátorka zároveň udelila riaditeľkám základných škôl možnosť udeliť výnimku aj žiakom, ktorí nespadajú do uvedených kategórií.
  • Vyučovanie v základných školách na druhom stupni bude umožnené v skupinách, v ktorých bude maximálne päť žiakov a jeden učiteľ. Určené však bude výhradne žiakom, ktorí nemajú prístup k dištančnému vzdelávaniu.
  • Pre deti zamestnancov, ktorí musia chodiť do práce a nemôžu pracovať z domu bude k dispozícii elokované pracovisko materskej školy na ulici Morovnianska cesta.

Rozhodnutie bude mať účinnosť od pondelka 8. marca do nedele 21. marca. Primátorka mesta Handlová prijala toto rozhodnutie na základe Rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR  č. 2021/10079:1-A1810 v súlade s podmienkami uvedenými v uzneseniach vlády Slovenskej republiky č. 122 a 123 z 28. februára.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.