Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Šanca získať dotáciu je kvôli koronavírusu predĺžená

Dátum: 21.05.2020
Autor: Mestský úrad Handlová
Počet videní: 999
Šanca získať dotáciu je kvôli koronavírusu predĺžená

Podnikatelia môžu získať dotáciu od 50-tisíc do 200-tisíc eur.

Výzva je zameraná iba na región hornej Nitry a podávanie žiadostí je zjednodušené. Ministerstvo hospodárstva SR vo februári vyhlásilo výzvu pre malých a stredných podnikateľov hornej Nitry. Pôvodný termín uzávierky 1. kola žiadostí bol 30. apríla 2020. Kvôli mimoriadnej situácii, v dôsledku šíriaceho sa ochorenia COVID-19, ministerstvo termín podávania žiadostí posunulo o dva mesiace. Uzávierka 1. kola teda bude 30. júna 2020. Automaticky sa posúvajú aj termíny ďalších hodnotiacich kôl, ktoré by mali nasledovať v trojmesačných intervaloch.

Handlovčanov poskromne

Pôvodný termín stihli iba dve firmy. Ako informovala Katarína Kocáková z odboru technickej pomoci a národných projektov Ministerstva hospodárstva SR, k 14. máju neevidovali žiadosť o nenávratný finančný príspevok od subjektov z mesta Handlová. “So žiadosťou o poskytnutie informácií oslovilo približne 40 subjektov, z toho jeden bol z mesta Handlová.” Ako Kocáková dodala, pokiaľ to záujemca neuvedie, sídlo žiadateľa nezisťujú. Je teda možné, že medzi nimi boli aj podnikatelia z Handlovej. Za handlovské firmy mohla navyše informácie žiadať aj konzultačná firma. Všetky potrebné informácie ohľadom výzvy pre malých a stredných podnikateľov môžu záujemcovia získať na webovom sídle operačného programu www.opvai.sk v sekcii Výzvy Ministerstva hospodárstva SR, alebo prostredníctvom e-mailovej adresy vyzvy@mhsr.sk. Ministerstvo hospodárstva SR poskytuje písomné, Šanca získať dotáciu je kvôli koronavírusu predĺžená telefonické aj osobné konzultácie. Videozáznam informačného seminára, ktorý prebehol už bez účasti verejnosti 11. marca, je zverejnený na webstránke mesta www.handlova. sk v odkaze Transformácia regiónu. Výzva bola podľa Kocákovej nastavená v zjednodušenom režime. Oproti predchádzajúcim výzvam došlo k úpravám, ktoré potenciálnym žiadateľom zjednodušia spracovanie žiadosti. Priame poradenstvo ohľadne vypracovania žiadosti poskytuje Informačno-poradenské centrum pre Trenčiansky samosprávny kraj. Lehota, v ktorej by mali byť žiadatelia informovaní o výsledku konania, je 4 mesiace. Prví úspešní žiadatelia sa teda výsledok žiadostí dozvedia v októbri.

K dispozícii je 10 miliónov

O podporu sa môžu uchádzať malí a strední podnikatelia s projektmi zameranými na uvedenie nového, alebo inovovaného produktu na trh alebo na inováciu produkčného procesu. Podmienkou je realizácia projektov výlučne na území okresov Prievidza a Partizánske. Podnikatelia môžu získať dotáciu od 50-tisíc do 200-tisíc eur. Ide o prvú výzvu, ktorú rezort hospodárstva vyhlásil zo zlúčeného operačného programu Integrovaná infraštruktúra. Podniky môžu získané nenávratné finančné príspevky použiť na nákup dlhodobého majetku, ako sú stroje, prístroje, zariadenia, softvér, licencie, za účelom dosiahnutia inovácie, produktov či procesov vo vybraných oblastiach priemyslu a služieb. Výzva je vyhlásená ako otvorená, teda až do vyčerpania finančných prostriedkov. Celkovo je na túto výzvu vyčlenených 10 miliónov eur.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.