Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Morovnianska podkova

Dátum: 13.05.2023 - celý deň
Miesto: Morovno
Morovnianska podkova

Furmanské preteky sa v Morovne konajú od roku 2004.

Sedemnásty ročník furmanských pretekov Morovnianska podkova sa uskutoční 13. mája 2023 od 9.00 hod. na ihrisku pri letisku v mestskej časti Morovno pri Handlovej. Furmani budú súťažiť v troch tradičných disciplínach: furmanský slalom, práca s drevom a ťažký ťah.

V roku 2022 podujatie navštívilo približne 1 500 divákov a publikum tlieskalo desiatim furmanom z celého Slovenska. Celkoví víťazi dostali od mesta Handlová finančné ceny vo výške 100, 70 a 50 eur.

Súťaž Morovnianska podkova sa koná od roku 2004, v roku 2009 sa mesto Handlová rozhodlo prevziať organizačné zabezpečenie pretekov na seba a svoje organizácie. Okrem mesta Handlová súťaž spoluorganizuje Centrum voľného času, Miestne osvetové stredisko Morovno, furmani handlovskej doliny, Zväz chovateľov koní Slovenska a ďalší dobrovoľníci.

„Veríme, že aj na 17. ročníku to bude pre všetkých divákov zaujímavý zážitok. Vzhľadom na zvýšené náklady bude tento rok dobrovoľné vstupné jedno euro. Výťažok zo vstupného pôjde na samotnú organizáciu podujatia a vykrytie zvýšených nákladov, aby ostal zachovaná kvalita podujatia, ktoré má obľubu u návštevníkov aj furmanov,“ povedala hovorkyňa mesta Handlová, Jana Paulínyová.

PLAGAT_MOROVNIANSKA_PODKOVA_2023