Prechod na navigáciu block menu Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 3
mesto Handlová

Tlačové správy 2017

Handlová, 15.2.2017

Handlovskí Fénixaci strieborní

Detská organizácia Fénix oslavovala minulý rok 25. výročie vzniku. Na konci decembra ukázali mladí ľudia, že sú aktívni i v otázkach občianskej spoločnosti, vedia vyjadriť svoje názory a postoje. Dvanásť územných organizácií DO Fénix spracovalo ku koncu roka svoju činnosť do krátkeho videa v rámci etapovej hry Miesto, kde žijem.  V období od 1. do 15. decembra prebiehalo verejné hlasovanie a handlovskí Fénixáci sa s prezentáciou mesta Handlová umiestnili na druhom mieste.

Etapová hra pod názvom Miesto, kde žijem bola zameraná na spoluprácu územnej organizácie DO Fénix s miestnou samosprávou. Mladí ľudia využili vo videu i 640. výročie I. písomnej zmienky o meste Handlová. Predstavili svoju činnosť na území mesta – čítanie rozprávok seniorom, Retro pioniersky karneval, Milujem Slovensko a iné. Vyjadrili však najmä svoj pozitívny vzťah k mestu, v ktorom žijú, študujú a trávia voľný čas.

Slávnostné odovzdávanie ocenení sa uskutoční 9. marca 2017 v Novej Dubnici i za účasti primátora mesta Handlová Rudolfa Podobu.  Záštitu nad podujatím prevzal primátor mesta Nová Dubnica Peter Marušinec.

Strieborné video handlovskej DO Fénix je dostupné na kanáli youtube.com: https://www.youtube.com/watch?v=0yp_5moCSUI.

Spracovala Mgr. Viktória Moravčíková Timurová, referent marketingu a komunikácie, mobil: 0915 971 327, handlova@handlova.sk, www.handlova.sk, 15.2.2017

Handlová, 14.2.2017

DOPRAVNÉ KARTY VYBAVÍTE OD 15. februára na ODDELENÍ VÝSTAVBY

Mesto Handlová v decembri 2016 informovalo cestujúcu verejnosť o zrušení neefektívnych spojov a uľahčenie cestovania v MHD. 1. január 2017 znamenal zavedenie nových časových lístkov s neobmedzeným cestovaním a platnosťou jeden mesiac. Na takéto cestovanie je však nutná dopravná (čipová) karta.

Tak, ako dopravca informoval, došlo ku dňu 13. februára 2017 k plánovanému ukončeniu činnosti Dočasného pracoviska – Predpredajného miesto SAD Prievidza a.s., ktoré slúžilo cestujúcim na vybavenie takýchto kariet.

Mesto Handlová vychádza v ústrety svojim obyvateľom, ktorí môžu až do odvolania vybaviť dopravné karty na Odd. výstavby, územného plánu, dopravy a ochrany životného prostredia, číslo dverí 2. Po vypísaní, odovzdaní žiadosti a zaplatení poplatku za vyhotovenie vo výške 3,50 EUR pracovníci oddelenia vydajú dopravnú kartu žiadateľovi. Pracovníci oddelenia sú k dispozícii počas stránkových hodín Mestského úradu, čím mesto Handlová poskytuje túto službu o dva dni v týždni navyše.

Stránkové hodiny MsÚ Handlová:

Pondelok       7,00 – 16,00 h.

Utorok           nestránkový deň

Streda           8,00 – 16,00 h.

Štvrtok           7,00 – 15,00 h.

Piatok            7,00 – 14,00 h.

Spracovala Mgr. Viktória Moravčíková Timurová, referent marketingu a komunikácie, mobil: 0915 971 327, handlova@handlova.sk, www.handlova.sk, 14.2.2017

SSE distribúcia

aktuálne informácie o prerušení dodávky elektrickej energie

dnes je: 20.2.2017